Как да изберем гроу шоп, от който да пазаруваме?

Как да изберем гроу шоп

Всеки, който отглежда растения на открито или на закрито, се сблъсква с много предизвикателства. Но градинарите, свикнали да пазаруват основни продукти за дейността си онлайн, знаят, че в един добър гроу шоп могат да открият всичко – от почвени субстрати и лампи, до ценни съвети за отглеждането на растения.

Целта на всеки онлайн магазин от подобен тип е да подобри грижите за растенията, като предложи на клиентите цялостни решения и всичко необходимо за отглеждането им на открито или с гроубокс в контролирана среда.

В последните години градинарите имат възможността да използват услугите на много магазини от типа на growshop. Подобно на останалите онлайн магазини, и при тях съществуват фактори, които определят степента, до която потребителите могат да разчитат на продуктите и на полезната информация в магазина. Сред критериите, които играят роля при избора на надежден агро магазин, могат да бъдат посочени такива като:

Богат асортимент от продукти

Всеки гроу шоп, който държи да бъде сред предпочитаните магазини за пазаруване, трябва да осигури всичко необходимо на градинарите и земеделците. В GrowMall се предлага голямо разнообразие от почвени субстрати, обогатители и добавки, различни системи за отглеждане и напояване, рН и ЕС тестери, контролери, коректори на рН, препарати за борба с вредители, различни инструменти и аксесоари, гроубоксове и др. Продуктите са висококачествени и са на реномирани производители.

Налична информация за продаваните продукти

Не са много агро магазините, които дават толкова подробна информация за предлаганите продукти като GrowMall. Независимо дали става въпрос за торове и почвени субстрати, вентилация и помпи, СО2 източници и контролери, термо-хигрометри и др., всеки потребител добива представа за качеството и основните характеристики на съответния продукт.

Качеството на обслужването

Един от най-важните критерии за избор на онлайн гроу магазин, е наличието на чат форма за задаване на въпроси и помощ от продаващите, посочване на актуален адрес, телефон и имейл. Това създава доверие и увереност у потребителя, че ще получи отлично обслужване и качествен продукт.

Информация за употребата на продуктите

Наред с подробното описание на всеки един продукт, в GrowMall ще намерите и изчерпателна информация за употребата му. Например как се използва даден рН регулатор или мрежа за сушене на растения, как се прилага минерален тор за растеж или блокчета за отглеждане и др.

Репутацията на съответния гроу шоп

Всеки онлайн магазин се нуждае от добра репутация, защото от това зависи доверието на клиентите. Ако се предлагат продукти само на утвърдени производители, това е ясен знак за такава репутация, а също и личните препоръки или споделените мнения за продуктите и начина на обслужване.

Мнения на клиенти

Това, че определен онлайн магазин позволява на посетителя в сайта да оставя свой отзив, включително и отрицателен, повишава доверието и предразполага в по-голяма степен към пазаруване. Към всички посочени критерии може да се добави и наличието на блог в сайта на агро магазина, където да се дават ценни съвети за пълноценно обгрижване на зеленчуците, цветята и др. Такъв градинарски магазин ще се превърне в любим за пазаруване и за научаване на нови неща за красивия свят на растенията.